RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Не приховують, що прийшли підбитися": Вадим Рабинович розкритикував списки "слуг народу" на виборах

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що "цивілізацію в Росію принесли українці", але, як вважають опозиційні політики, українська влада "позбавила цивілізації власну країну".

Про це народний̆ депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович заявив в ефірі NewsOne.

"Вперше я хочу заступитися за міністра закордонних справ Дмитра Кулебу. Він каже, що цивілізацію в Росію принесли українці. Це добре. Але у мене питання: куди, в такому випадку, влада діла цю цивілізацію в своїй власній країні? Цивілізація - це дороги, гідні зарплати, пенсії! Цивілізація - це коли людина може нормально жити! Куди ви поділи це все?!" - звернувся політик з питанням до влади.

Політик вважає, що "життя в Україні стає гірше", навіть у порівнянні з Росією.

"Я не хочу засмучувати главу нашого зовнішньополітичного відомства, але нехай він з'їздить в Росію і подивиться, як живуть "задавлені санкціями" росіяни, а потім порівняє це з життям людей з "європейським майбутнім" (як вони кажуть), де народ вже ні у що не вірить!" - запропонував Вадим Рабинович.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" вважає, що Україні не треба брати приклад ні з Росії, ні з США, а йти своїм шляхом.

"Ця влада нічого не побудувала - жодної дороги, жодного моста. Інам розповідає, що ми принесли кудись там цивілізацію, і колесо, бачте, придумали", - зауважив Вадим Рабинович.

Народний депутат нагадав ще одну резонансну заяву Кулеби.

"Ще цей міністр сказав, що вся Європа повинна відмовитися від російського газу. Ця влада вважає, що Європа, та й взагалі всі країни, будуть боротися за нас. Так ось я поясню владі: за нас борються ті, кому вигідно нас використовувати! Зрозумійте, у нашої країни повинні бути свої інтереси - не проросійські, не проамериканські, а проукраїнські! Україна повинна бути нейтральною, незалежною країною за типом Швейцарії. Країною, яка живе в мирі з сусідами, яка торгує з усіма сусідами!" - закликав політик.

Парламентарій упевнений, що цій владі "більше нічого сказати своєму народу".

"Напередодні місцевих виборів "зелені" нічого іншого не придумали, як влаштувати "нашестя" тих, хто хоче "підбитися", вносячи їх у всілякі виборчі списки. Вони не приховують, що прийшли "підбитися" так, щоб вистачило їх дітям і внукам. Але хочу звернути увагу українців: їх дітям і внукам вистачає за рахунок ваших дітей і ваших онуків, тому що крадуть у них. Ми більше не маємо права знову дати їм можливість вганяти своїх дітей і онуків у злидні! Тому хочу попросити кожного українця: йдучи на свої виборчі дільниці, пам'ятайте про це, подумайте, чи хочете ви, щоб влада "підбивалась" для себе, виймаючи з ваших кишень останнє", - резюмував Вадим Рабинович.