RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У Дніпрі в другому турі виборів Краснов перемагає Філатова - соцопитування

У Києві Центр суспільного розвитку "Інтер-акція" презентував результати дослідження електоральних симпатій жителів Дніпра, Одеси і Харкова.

Це вже друге подібне дослідження, представлене даним центром, перше було проведено місяць тому. Результати були представлені в ІА "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив директор Центру Юрій Лагутов, інтрига зберігається в Дніпрі - неможливо передбачити, хто тут стане мером. Соціологи представили результати опитування. З 5 по 7 вересня вони опитали 1 500 респондентів. Похибка - 2,6%.

Серед тих, хто має намір взяти участь у виборах 25 жовтня, симпатії в Дніпрі серед політсил розподілилися наступним чином: "Громадська сила" - 22,4%, "Пропозиція" - 21,3%, "Слуга народу" - 13,5%, ОПЗЖ - 8,8%, Блок Вілкула - 8,5%, "Батьківщина" - 4,2%, "Європейська солідарність" - 4,1%, Партія Шарія - 3,5%, Наш край - 3,3%, інші - 10,4%. При цьому 13,8% ще не визначилися зі своїм вибором.

Що стосується вибору міського голови, то перше місце як і раніше займає Борис Філатов (31,5%) і майже зрівнявся з ним Загід Краснов (29,7%). Сергій Риженко відстав від лідерів (12%).

При цьому антирейтинг у Філатова значно більший, ніж у Краснова (за нього точно не проголосують 45,7%, в той час, як за його головного опонента - 19,3%). В результаті в другому турі Загід Краснов перемагає Бориса Філатова (39,4% проти 38,1%), хоча багато городян (22,5%) не визначилися, кого підтримають з цієї пари.

Керівник аналітичного центру "Інполіт" Сергій Биков, який брав участь в презентації, вважає тенденцію для Бориса Філатова наслідком небажання його брати на себе відповідальність.

"Коли Філатов звинувачує центральну владу, що вона вставляє йому палиці в колеса, він стелить собі соломку і уникає відповідальності", - пояснив зростання антирейтингу мера Дніпра експерт.

Інший учасник презентації, керівник аналітичного центру "Третій сектор", політтехнолог Андрій Золотарьов докладно пояснив стан кандидатів.

"Краснов знаходиться в постійному контакті з жителями містами, він досконально знає про їх наболілі проблеми. І як послідовний політик пропонує раціональні способи поліпшити життя городян. Його команда "Громадська сила" демонструє злагоджену роботу. Це підтверджують і цифри дослідження. У той же час бачимо зростаючий антирейтинг мера - його робота щодо проведення зустрічей з городянами провалена, він уникає обговорення проблем і вважає за краще піти замість того, щоб конструктивно підходити до наболілих питань", - заявив він.

Учасники презентації зійшлися на думці, що на південному сході України найспекотнішими будуть мерські вибори саме в Дніпрі.