RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Через бездіяльність влади Київ став одним з найбрудніших міст Європи: Борислав Береза про Дарницьку ТЕЦ

Позиція "Еко партії Берези" щодо підприємств, які не обладнані фільтрами для зменшення шкідливих викидів в атмосферу, - категорична: їм не місце в Києві.

Про це заявив кандидат в мери Києва Борислав Береза.

За словами політика, в місті продовжують працювати підприємства на вугіллі, які є найбільшими забруднювачами повітря, і без фільтрів. Особливо критична ситуація в Дарницькому районі, де функціонує Дарницька ТЕЦ. Її модернізація триватиме ще близько 3 років. А тим часом місцеві жителі скаржаться на проблеми зі здоров'ям.

"Дарницька ТЕЦ є тією промислової одиницею, яка роками найбільше отруює навколишнє середовище і здоров'я жителів столиці, адже залишається єдиним підприємством, що працює переважно на вугіллі. Весь світ відмовляється від використання його в енергетиці, щоб уникнути небезпеки для екосистеми міста. Однак Дарницька ТЕЦ не змінює традиціям і через свою технологічну відсталість працює майже виключно на вугіллі. щось на зразок "міні-Чорнобиля" посеред Києва, який щодоби генерує близько 300 тонн небезпечних викидів", - заявив він.

Борислав Береза додав, що незважаючи на заборону на будівництво житлових об'єктів поруч з промзонами, в умовах відсутності дієвого Генплану території поблизу Дарницької ТЕЦ активно забудовують - ЖК, торговими центрами і навіть дитячими садами.

Політик також повідомив, що програмою "Еко партії Берези" передбачені заходи для зменшення шкідливих викидів в атмосферу в межах Києва. Крім того, він запропонував заборонити роботу підприємств на території міста, які продовжують працювати без необхідних фільтрів.

"25 жовтня кияни обиратимуть не просто мера і депутатів. Вони повинні вибрати, яким повітрям будуть дихати ще 5 років, які комунальні послуги будуть отримувати і скільки коштів витрачатимуть на лікування, адже проблеми екології не проходять безслідно. А завдяки діючій владі Київ став одним з найбрудніших міст Європи", - заявив кандидат в мери Києва Борислав Береза.