RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Вадим Рабинович закликав до порятунку країни шляхом виборів і скасування поста президента

"Порятунком" для України можуть стати дострокові вибори - і не тільки парламентські, але й президентські.

Таку думку висловив народний депутат, співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в ефірі шоу "Пульс" на телеканалі "112 Україна".

"Думаю, що Україну врятують тільки дострокові парламентські вибори. А, якщо бути чесним, то і дострокові президентські. Більш того, вважаю, що ми повинні проголосувати за зміни до Конституції, перейти до парламентської форми правління, скасувавши президентську вертикаль влади. Навіщо весь час "битися головою об стіну", якщо парламент може виконувати ці функції? ", - задався питанням політик.

Як приклад він навів так звану "конституційну кризу".

"Ніякої "конституційної кризи" немає - вона створенаштучно, щоб люди не бачили, як "слуги" програли вибори. Пройшло більше тижня, але офіційні результати місцевих виборів досі не оголосили - влада відтягує своє поразку! Вже зрозуміло, що в Києві в першому турі переміг Кличко, в Маріуполі теж є переможець, в Харкові така ж історія. Але "зелені" відтягують офіційне оголошення результатів! Ми не можемо більше терпіти знущання!" - підкреслив Вадим Рабинович.

Прокоментував співголова партії "ОПЗЖ" і те, чим займається Верховна Рада.

"Хочу розповісти, чим займається парламент. Парламент дозволив людині змінювати по батькові. Скажіть, це питання, яке українці ставлять один одному на кухні? Питання, яке вирішує долю людей під час пандемії і економічної кризи?" - обурився Вадим Рабинович.

"Обмеження обігу пластикових пакетів. В принципі це важливо, але хіба в нинішніх умовах? Законопроект №2126 про негайне застосування формули щодо зниження тарифів на газ навіть не винесли в сесійний зал! Ось і оцініть роботу парламенту!.." - запропонував політик.

Вадим Рабинович наполягає: українці повинні почати думати про те, як врятувати Україну.

"Нам треба перейти до парламентської форми правління, скасувавши посаду президента. На це є одна причина: ми вибрали шостого главу держави, і жоден з його попередників не йшов з поста з пошаною. Очевидно, що не піде з пошаною і цей! Навіщо нам весь час наступати на одні й ті ж граблі?.. Нехай працює Верховна Рада - гірше або краще, але парламент все одно буде якось працювати...", - резюмував Вадим Рабинович.