RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В "Слузі народу" прокоментували рішення суду щодо довиборів на Прикарпатті

У фракції "Слуга народу" заговорили про можливий перерахунок голосів на окрузі №87 після того, як Верховний суд скасував протокол ЦВК про перемогу Василя Вірастюка.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявила нардеп від "Слуги народу" Олена Мошенець.

За її словами, на окрузі №87 потрібно перевірити всі заяви про порушення законодавства, і, якщо це необхідно, зробити перерахунок голосів виборців.

"Давайте все-таки дочекаємося остаточного рішення судів всіх інстанцій. Тільки після цього ми зможемо щось сказати. Тому що, незважаючи на те, що Вірастюк є представником нашої партії, ми як раз виступаємо за те, щоб суспільство нарешті зрозуміло, що таке справедливі вибори, без "сіток", "каруселей". Якщо суд встановить, що Вірастюк дійсно виграв ці вибори і всі протоколи відповідають кількості бюлетенів, то він повинен стати депутатом. Якщо для цього будуть потрібні ще якісь додаткові опції, то побачимо, який буде результат"- підкреслила Мошенець в ефірі телеканалу.

Нардеп від "Слуги народу" також додала, що після перерахунку голосів на окрузі №87 в Івано-Франківській області в судовому порядку можна визначити, "які наступні повинні бути кроки".

"Якщо необхідний буде певний перерахунок зробити знову, відповідно, це також треба зробити. Якщо і цього виявиться мало - ну тоді це вже в судовому порядку можна визначити, які подальші повинні бути кроки, причому тут повинна своє слово сказати і ЦВК", - підсумувала парламентарій в ефірі Україна 24.

Раніше ми розповідали, що ЦВК визнала перемогу кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка на довиборах в Раду на окрузі №87.