RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії побачили, як Путін визнав свою поразку на Донбасі

Російський журналіст Олексій Венедиктов вважає, що президент Росії Володимир Путін остаточно відмовився від продовження війни на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

"Це абсолютно серйозна штука. І вже кілька разів, насправді, я вже говорив або натякав, що проект Новоросія, загалом, закритий у нинішній ситуації. Звичайно, він може бути реанімованим в разі змін, але з тими настроями, які я чую від людей, які приймають рішення, він був закритий давно, порівняно давно", - заявив журналіст.

За його словами, на те є кілька причин – це дія санкцій Заходу, крім того Китай не виправдав очікувань РФ.

"А санкції виявилися ефективними в сенсі погіршення економічного становища. У зв'язку з цим звернув би увагу на абсолютно фантастичну заяву Германа Грефа, президента «Сбербанка», яку він виголосив вчора на зборах акціонерів «Ощадбанку». Коли його прямо запитали, він сказав: «Ми в Крим не можемо повернутися».... Греф каже: «Так ми ж під санкції потрапимо – ви що? І так важке становище». Відкритим текстом. На закритому засіданні – зборах акціонерів. Відкритим текстом: ««Сбербанк» потрапить під санкції, це завдасть удару по російській економіці дуже серйозного. Ось, коли санації будуть зняті, ми підемо працювати в Крим", - наводить слова чиновника Венедиктов.

Журналіст підкреслив, що Греф – людина дуже близька Путіну і не дозволила б собі так чинити без його відома.

Для зняття санкцій Путін також віддав Україні Надію Савченко, впевнений Венедиктов. Крім того, раніше, за його даними, Путін пообіцяв передати всі дані по збитому малайзійському Боїнгу малайзійському прем'єр-міністру.

"Тобто це наступний хід (для мене), судячи з натхнення малайзійського прем'єра, це хід, який вкладається в обмін Савченко на російських військовослужбовців; заяву Пєскова про Донбас: «Заберіть його з гуманітарних міркувань»; в розмову з малайзійським прем'єром.... Тобто ми бачимо рух. А сенс – зніміть санкції", - упевнений Венедиктов.

Як повідомляв "Апостроф", рішенням звільнити Савченка Путін врятував себе від статусу президента-ізгоя.