Радник Порошенко опублікував сильну статтю про незавидне майбутнє Росії

Радник президента України Петра Порошенка Володимир Горбулін передбачає затяжну внутрішню і зовнішню кризу для Росії, аж до втрати частини її території.

Про це він написав у статті для Дзеркала тижня.

Горбулін зазначає, що ризики для Росії виросли дуже серйозно, оскільки саме вона "випустила джина "гібридної війни" з пляшки", тим самим погодившись, що нові норми і принципи "геополітичного свавілля" розповсюджуються і на неї.

Особливо ризики сильні для регіонів, які РФ і так послаблює у військовому та адміністративному плані.

"Це, насамперед, Далекосхідний регіон, відкритий для повзучої китайської експансії, що може початися вже в найближчі роки і тривати десятиліття. Скільки завгодно жорсткі "керівні вказівки" далекого Центру і як завгодно абстрактно могутні "духовні скрепи" безсилі перед конкретними регіональними демографічними тенденціями. Надання Москвою Китаю практично повного доступу до цілих районів — це вільне чи мимовільне створення своїми руками хорошого плацдарму, на якому Пекін може без особливих складнощів і труднощів задіяти сценарії і стратегії "гібридної війни" проти Росії. Благо, що відповідних наймасштабніших ресурсів (насамперед, надлишку населення) самому Китаю не позичати", - пише Горбулін.

Крім того, проблема Росії, на його думку, полягає в тому, що всі сили РФ кинула на зовнішню політику, а власним громадянам всередині країни їй нема чого запропонувати. Між тим, без реформ і змін країна буде стрімко падати економічно, впевнений Горбулін.

"Чи може країна тривалий час існувати без повноцінної внутрішньої політики? Цілком ймовірно. Та ж Північна Корея, яка практично повністю замінила порожні холодильники ідеологічно заповненими телевізорами, це "успішно" демонструє. Чи може країна тривалий час існувати без внутрішньої політики успішно? Більш ніж сумнівно. Хіба що, як і у випадку з Північною Кореєю, вона закриє всі кордони, обмежить всі можливі комунікації і, на всяк випадок, жорстко стандартизує "думки" своїх громадян", - зазначає радник Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст передрік голодні марші пенсіонерів на Москву