RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Український журналіст розбив Савченко в пух і прах за візит до Москви

Відомий український журналіст Роман Бочкала розкритикував візит до Москви народного депутата України Надії Савченко, яка раніше була ув'язненою в РФ.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Надя Савченко в Москві. За власним бажанням. Дуже дивна історія... Питання не тільки в тому, навіщо було туди летіти. Але і в тому, що «карателя» Надю туди пустили. І що «питань до неї немає», за словами путінського прес-секретаря Пєскова. Цікаво, хто дав відповідні гарантії?», - обурився журналіст.

На його думку, без гарантій поїздка в Росію була б справжньою авантюрою.

"Складно було б уявити Рудольфа Абеля, що раптом опинився в США, або Фредеріка Прайора в НДРрівській частині Берліна, після того як вони обмінялися місцями на «шпигунському мосту». А тут запросто - людина летить у лігво ворога. А ворог-то гуманний! «Ласкаво просимо в Росію!», - зазначив Бочкала.

Він закликав не записувати Савченко в кумири, а саму льотчицю закликав бути обережнішою з політичними кроками.

«А найнеприємніше, що візит Наді затьмарив головне. Верховний суд РФ оголосив вердикт: Миколі Карпюку і Станіславу Клиху вироки залишено в силі — 22,5 і 20 років позбавлення волі. Це жесть. Ось реальні мученики. І вони в тіні. А всі говорять про Надю. "Савченко через окремі двері співробітники суду водили в буфет..." - потішаються російські ЗМІ. Що ж, якщо це була спецоперація, то вона геніальна. Неприємно все це", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", Надія Савченко заявила, що прибула до Москви, щоб підтримати в залі суду громадян України Миколу Карпюка та Станіслава Клиха, які утримуються в Росії незаконно.