RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Аналітик розповів, чому Україна не увійшла до ЄС

Із середині 1990-х років і до теперішнього часу Україна постійно зловживала спробами виставити строки вступу до Євросоюзу, і наслідком цього є нинішня реакція європейської політичної еліти на нашу країну. Про це у інтерв'ю "Апострофу" сказав директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.

За словами експерта, ще коли було тільки прийняте рішення щодо курсу на інтеграцію в ЄС, влада України традиційно ставила певні строки. "Ми відверто зловживали цією практикою, оскільки ми заявляли, що протягом п'яти років Україна вступить до Європейського союзу. ЄС після першої хвилі євроінтеграції 2014 року вже мав певні проблеми, ставили питання: а чи може Європейський союз проковтнути таку кількість населення нових країн Східної Європи? Тут Україна постійно ставила умови. Це був не шантаж, але це була спекуляція на темі термінів вступу", - заявив Баронін.

При цьому, як відзначив аналітик, Україна не реформувалась, і це стало причиною формування негативного відношення європейської еліти до нашої країни.

Більше про можливі відцентрові процеси в Європі та кардинальні зміни у світовій політиці читайте у матеріалі "Апострофа": Анатолій Баронін: Італія може вийти з ЄС, а Росія поки не розвалиться