RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна дорікнула ООН у неефективності

Раді Безпеки ООН і генеральному секретарю організації варто ефективніше використовувати свої можливості, щоб запобігати конфліктам з численними жертвами до того, як вони забирають тисячі життів.

Про це під час дебатів в РБ ООН заявив заступник голови МЗС Сергій Кислиця, передає Укрінформ.

Він підкреслив, що в ООН щоразу мирні рішення блокуються через активність агресорів і пасивність інших членів організації.

"Радбез повинен використовувати превентивну дипломатію більш рішуче. Шкода, що в зв'язку з обструктивною позицією одного з постійних членів, Рада сьогодні залишається заблокованою для виконання своїх прямих обов'язків у багатьох кризових ситуаціях", - підкреслив український представник.

Кислиця нагадав, що свого часу Генасамблея прийняла резолюції, які засуджують агресію і окупацію Криму, але Радбез ООН не зміг зупинити військову агресію через постійного члена, який і є винуватцем конфлікту.

За його словами, в Україні очікували від колишнього генсека ООН відповідної реакції, але він "не виходив за рамки висловлювань про свою стурбованість".

Кислиця підкреслив, що ситуація стосується не тільки України, а й Сирії та інших країн.

"На жаль, занадто часто держави-члени ховають свої голови в пісок, поки не стане занадто пізно. Цей шаблон повинен бути змінений, щоб бути впевненими, що Сребрениця, Руанда і Алеппо не повторяться більше", - заявив Кислиця.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в лютому 2017 року Україна очолить Радбез ООН.