RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Заході розповіли, від кого залежить зняття санкцій з РФ

Є ключовий гравець, завдяки якому зберігаються санкції проти Росії, проте не можна сказати, що вони насправді допомогли.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила Антьє Херберг - фахівець з питань посередництва у вирішенні конфліктів, посередник у вирішенні конфліктів з 20-річним досвідом роботи в Європі, Азії та Африці.

"Ключовий гравець в питанні санкцій, завдяки якому вони все ще зберігаються - це Німеччина, це Ангела Меркель. Звичайно, санкції можуть бути зняті. Думаю, необхідний перегляд Мінських домовленостей. І санкції можуть бути одним із способів сказати: дивіться, це потрібно обговорити, інакше будуть погані наслідки. це ми і називаємо силовим посередництвом. Думаю, є дискусія з приводу того, чи спрацювали санкції - це велика міжнародна дискусія. Але, думаю, зрозуміло, що вони не допомогли насправді", - зазначила Херберг.

За її словами, одних санкцій недостатньо - необхідно розширювати діалог.

"Це як з дитиною: ти говориш, що більше не даси йому солодкого, якщо він і далі не буде слухати. Тут насправді потрібен серйозний діалог, який повинен бути ширше, ніж навколо санкцій: якщо ти не зробиш так, то не отримаєш це. Потрібно також акцентувати на необхідності діалогу рівних держав, рівних товариств, членів міжнародної спільноти ", - підсумувала експерт.

Більше про те, що чекає на Мінські угоди і про можливі вибори на Донбасі, читайте в інтерв'ю Антьє Херберг "Апострофц".