RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Пенсійна реформа і продаж землі: у МВФ нагадали вимоги до України

На нараді 3 квітня рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про виділення Україні траншу в 1 мільярд доларів. Однак при цьому у фонді нагадали про зобов'язання країни.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон зазначив, що Україна не може далі відкладати пенсійну реформу, яка передбачає підвищення пенсійного віку. Також партнери чекають підвищення доходів українців і прискорення структурних реформ заради поліпшення бізнес-середовища та залучення інвестицій.

"Необхідно розпочати процес приватизації та розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення. Корупцію необхідно рішуче викоренити. Незважаючи на створення нових антикорупційних інституцій, потрібно ще досягти конкретних результатів", - заявив Ліптон.

При цьому він зазначив відновлення зростання української економіки. "Цей прогрес багато чим завдячує крокам рішучої політики влади, включно з макроекономічною політикою. Нещодавня стабілізація забезпечує багатообіцяючу основу для подальшого росту", - сказав заступник Крістін Лагард.

Нагадаємо, про виділення чергового траншу МВФ раніше повідомив президент України Петро Порошенко.