RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Порошенко розповів, про що домовився з Меркель

На переговорах з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорювався сценарій чинення тиску на Російську Федерацію з метою виконання нею мінських угод.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко, передає "Интерфакс-Украина".

За його словами, на переговорах значна частина часу була присвячена координування дій щодо імплементації мінських угод, які не виконує РФ, зокрема, йшлося про вироблення сценарію тиску на Кремль. "Крім того, ми домовилися, що якщо Мінські домовленості не будуть виконуватися, то з високою ймовірністю санкції Євросоюзу будуть продовжені", - заявив Порошенко.

Він також підкреслив, що важливість того, що ця зустріч відбулася напередодні саміту "Великої сімки", де буде високо стояти на порядку денному українське питання. "І це питання буде також присутній на зустрічі Великої двадцятки", - додав президент.

Крім того сторони обговорили питання двостороннього співробітництва з Німеччиною, в тому числі щодо фінансової допомоги Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Німеччина готова активізувати роботу "нормандського формату" і виступає за посилення підтримки країнами "Великої сімки" українських реформ.