RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Порошенко на сторінках Politico закликав G7 осадити Росію

Президент Петро Порошенко заявив, що сьогоднішня агресія Росії проти України порівнянна з періодом передодня Другої світової війни, і закликав Захід згуртуватися навколо захисту своїх цінностей та міжнародного права.

Про це він написав у своїй статті для Politico.

"Нове покоління гібридної війни в Росії набирає обертів. І його наслідки поширюються за межі України. Щупальця Кремля тягнуться до горл ключових столиць Європи та її трансатлантичних союзників", - зазначив президент України.

Він підкреслив, що якщо дати відсіч РФ в кіберпросторі, то Кремль лише посилить тиск, заявивши, що після блокування в Україні російських соцмереж, наша країна піддалася масованій кібератаці.

"Москва відкрито демонструє свою готовність завдати удару у відповідь. Тепер у нас є вибір між реакцією з пропорційною відповіддю або продовженням плутанини з напівзаходами", - пише Порошенко.

За його словами, історія вчить нас, що умиротворення призводить лише до більшої агресії.

"Тільки з позиції сили можна захистити стійкий мир і відновити безпеку і стабільність. Це вимагає підвищення стійкості України шляхом підтримки найважливіших реформ та зміцнення її обороноздатності армії, у тому числі нарощування її запасу сучасного оборонної зброї. Це також вимагає від Заходу твердо дотримуватися санкцій проти Росії і бути готовим до їх посилення, якщо це буде необхідно, як це було викладено на саміті G7 Ісе-Шімі, Японія (в 2016 році, - ред.)", - заявив український президент.

"Якщо Захід серйозно ставиться до світу і світового порядку, йому слід мати на увазі, що відновлення нормальних відносин з Москвою досі проходить через Київ. Росія повинна виконати Мінські угоди, особливо ті умови, які стосуються безпеки. Вона має повернути Крим Україні і відновити територіальну цілісність нашої країни в рамках міжнародно визнаних кордонів. Будь-які інші дії можуть призвести до катастрофи", - підсумував Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", вчора німецькі ЗМІ заявили, що позиція президента США Дональда Трампа може зірвати прийняття підсумкового документу на саміті "Великої сімки".