Військовий експерт дав прогноз про надання США летальної зброї для України

Уряд Сполучених Штатів Америки не надасть Україні летальну зброю безкоштовно.

Таку думку у своїй колонці на "Апострофі" висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Навіть президент США Дональд Трамп сказав, що на допомогу $350 млн в бюджеті є, але витрачайте їх у нашому воєнторзі. Ніхто не обмежує закупівлі – можна купити летальну зброю, снайперські гвинтівки, "Джавеліни", а якщо вистачить грошей, то можна й американський танк "Абрамс" придбати. Це гроші, які виділені в якості допомоги", - заявив Жданов.

Він зазначив, що в світі не прийнято безкоштовно роздавати зброю. Зазвичай вона поставляється в лізинг, або продається. Безкоштовні поставки можуть бути сприйняті як ескалація військових дій. Експерт прогнозує, що в такому разі Росія отримає можливість звинуватити США в розпалюванні війни.

У той же час прохання українських чиновників Жданов називає популізмом, спрямованим на виправдання власного небажання реформувати Збройні Сили. "Ці показові прохання українських чиновників потрібні для того, щоб потім сказати: "Ми просили, а нам не дали. Тому у нас не вийшло", - вважає він. І додає, якщо армії дійсно необхідна зброя, її слід закупити на транші МВФ.

Детальніше читайте у колонці Жданова на "Апострофі" - "Україна отримає смертельну зброю зі США за однієї умови".