RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Євросоюзі прийняли остаточне рішення по Асоціації України з ЄС

У вівторок, 11 липня, Рада ЄС завершила процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"З 1 вересня 2017 року розпочнеться якісно новий етап нашого шляху до Європейського союзу. Це етап глибинних і всеосяжних реформ, який потребує максимальних зусиль і об'єднання всіх гілок української влади, бізнесу, громадянського суспільства заради побудови кращого європейського майбутнього для українського народу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 12 липня українська влада скоординує з лідерами ЄС забезпечення реалізації цілей, закладених в Угоді про асоціацію.

"Угода про асоціацію була однією з ключових вимог і очікувань Євромайдану. І я радий, що ми спільними зусиллями змогли її досягти ... Переконаний, ми переможемо. Україна обов'язково буде в родині європейських народів - і в ЄС, і в НАТО", - підкреслив Порошенко.

Як зазначив у своєму Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, Угода про асоціацію з Україною з ЄС набуває чинності 1 вересня.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Міністерство юстиції Нідерландів підписало закон про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.