У США дали несподіваний прогноз реакції РФ після поставки летальної зброї для України

Можливі поставки США зброї Україні для захисту від російської агресії не можуть спровокувати Росію.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер, передає "Настоящее время".

За його словами, Росія вже знаходиться в Україні з усім своїм важким озброєнням, а ще більший контингент зосереджений біля її кордонів.

"Там зараз більше російських танків, ніж у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже і дуже великий військовий контингент. Так що це рішення ніяк не "спровокує" Росію зробити те, чого вони ще не зробили. І це ніяк не може змінити баланс сил", - зазначив Волкер.

За його словами, адміністрація президента Дональда Трампа проглядає рішення надати Україні летальну зброю, щоб вона мала можливість захищати себе.

"Якщо ми приймемо таке рішення, це дасть можливість Україні захистити себе в тому випадку, якщо Росія зробить подальші кроки на українській території. Росія каже, що "не робить нічого такого" і не збирається цього робити. Якщо це так - поставка захисних озброєнь тоді не несе ні для кого ніякого ризику ", - додав спецпредставник США по Україні.

Детальніше про можливості отримання Україною летального зброї від США читайте в матеріалі "Україна отримає смертельну зброю від США за однієї умови", який опубліковано на "Апострофі".