RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Санкції США проти РФ: названі варіанти, як Трамп може вчинити з Росією

Президент США Дональд Трамп за допомогою апаратної гри може дати Росії час вивести з-під удару російські компанії, які постраждають від введення США нових санкцій проти РФ.

Таку думку висловив експерт в управлінні репутацією Борис Тізенгаузен у відеоблозі на "Апострофі".

За його словами, у президента США є кілька варіантів поведінки щодо законопроекту про введення нових санкцій проти РФ.

Перший - це підписати його, але тоді можна забути про налагодження відносин з Росією надовго. "На тлі останніх скандалів з російської дипломатичної власністю це викличе, напевно, цілу бурю обурення з боку Росії. Так виглядає перший варіант", - зазначив експерт.

Другий варіант, продовжив він, полягає в тому, що Трамп не підпише цей закон, але тоді він через десять днів буде вважатися підписаним автоматично. "Але цей варіант для Дональда Трампа буде вкрай негативним. Він отримає великі проблеми у себе на внутрішньополітичній арені і цілу хвилю негативу - ну, з боку демократів - зрозуміло, але і з боку своїх однопартійців-республіканців", - вважає Тізенгаузен.

Третій варіант, на його думку, це ветування Трампом закону про санкції. "Тоді у нього буде ще більше проблем - фактично є підстави звинуватити його в недотриманні інтересів Сполучених Штатів, і це може стати підставою для імпічменту. Я думаю, на цей крок Дональд Трамп точно не піде", - підкреслив експерт.

У той же час, є найбільш слизький варіант - коли Трамп ветує закон, але з певними позначками: санкції недостатньо жорсткі щодо того чи іншого сектора, тих чи інших персон.

"Що тоді виходить? Тоді Росія отримує досить серйозний кредит часу і має можливість низку своїх компаній вивести з-під списку санкцій. Якщо там вже є люди під санкціями, їх можуть вивести зі складу засновників, можуть поміняти склад засновників - і компанії зможуть уникнути санкцій ", - додав Тізенгаузен.

Докладніше про перспективи підписання Дональдом Трампом законопроекту про введення США нових санкцій проти Росії читайте в матеріалі "Вісь зла": у Трампа є чотири варіанти щодо Росії", який опубліковано на "Апострофі".