Скандал з ракетами КНДР: у США вказали на можливі проблеми з постачанням летальної зброї Україні

Ракетний скандал про нібито передачу Україною ракетних технологій КНДР може істотно посилити позиції супротивників поставки американської летальної зброї Києву, а також дати президенту США Дональду Трампу можливість відносно безболісно "розміняти" України під час переговорів з Росією.

Таку думку висловив американський публіцист, голова Фонду Литвиненко Олександр Гольдфарб, передає "Гордон".

"Звичайно, інформація про постачання українських ракетних двигунів до КНДР може вплинути на імідж України. Нічого хорошого у цьому немає. Українській владі потрібно стежити за своїми заводами. Тому що це не додає країні популярності", - заявив він.

За його словами, частина американської політичної еліти може використовувати історію з двигунами для КНДР, коли справа дійде до прийняття рішення по летального зброї для України.

Гольдфарб також підкреслив, що Трамп може спробувати налагодити стосунки з президентом РФ Володимиром Путіним за рахунок поступок щодо України.

"Одним із супротивників надання Україні летальної зброї є Трамп. Його політика полягає у тому, що Путіна потрібно умиротворяти і не дратувати. Трамп вважає, що віддавши Москві Україну, з нею можна буде домовитися щодо Сирії, Ірану і Північної Кореї", - зазначив публіцист.

Він додав, що Україна, якщо ніяких поставок в КНДР не було, має і обов'язково спростувати інформацію про співробітництво з КНДР.

Нагадаємо, сьогодні, 16 серпня, президент України Петро Порошенко доручив провести розслідування щодо можливості заволодіння Північною Кореєю українськими ракетними технологіями.