У Росії висловилися про готовність Кремля піти на поступки у переговорах по Донбасу

У Кремлі розмірковують над механізмом безболісного для себе виходу з Донбасу, однак остаточне рішення про це ще не прийнято.

Таку думку висловила російський політолог Лілія Шевцова в своїй колонці на "Апострофі".

"Правда, поки неясні можливості відступу для Москви. Мабуть, Кремль ще у роздумах. Саме тому Сурков на зустрічі з Волкером продовжував твердити про необхідність "політичного треку", тобто поступок Києва з політичних питань. Виходить, Москва все ще перебуває у межах колишнього підходу до ОРДЛО", - написала Шевцова.

На її думку, показником того, наскільки Москва згодна йти на компроміс, будуть переговори з припинення вогню і розведення військових формувань на 10-20 км від лінії зіткнення.

У той же час, таке розведення можуть гарантувати тільки миротворчі сили, проблеми з введенням яких розуміють і у Києві.

"Отже, ось висновок: ми маємо нову ситуацію і спробу Вашингтона взяти на себе більш активну роль у переговорному процесі і готовність більш активно тиснути на Москву. Але незрозуміло, наскільки Кремль готовий відступити і у чому конкретно. Для Кремля ОРДЛО - це головний біль і непотрібний тягар. Але відмова від тягаря буде втратою обличчя, чого Кремль напередодні виборів не може собі дозволити", - підсумувала Шевцова.

Детальніше про тиск США на Росію з метою припинити війну на Донбасі читайте в матеріалі "Нова ситуація: Кремль не знає, як піти з Донбасу", який опублікований на "Апострофі".