Відомий політолог назвав дві речі, якими Україна може тиснути на Кремль

Відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський вважає, що Україна повинна зайняти принципову позицію про те, що Росія є агресором і про те, що силовий варіант повернення окупованих територій неможливий.

Таку точку зору він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Насамперед, має бути принципова політична позиція, виражена тим же законом, який зараз в Раді", - говорить Піонтковський.

При цьому він вказує, що в той час, як Росія захоплює українські міста, з нею досі не розірвані економічні зв'язки, а російські пропагандисти спокійно знаходяться в Києві.

"Якщо Київ хоче, щоб Захід тиснув санкціями, то повинні бути не менш жорсткі санкції України по відношенню до Кремля, Путіна. Американський Конгрес прийняв чудовий закон, та ж позиція Волкера – і на сьогоднішній день це більш жорстко, ніж офіційна позиція українського керівництва", - вважає політолог.

Він відзначає, що зараз Захід краще розуміє гру російського президента Володимира Путіна, тому не буде сильно тиснути на Київ.

"Є дві важливі речі – принципова позиція, що Росія - агресор, Росія веде війну, Росія окупувала територію. Це перше. Друга позиція - що Україна силовим шляхом не може повернути територію. Це війна, загибель десятків тисяч людей. Але Україна ніколи з цим не змириться. Території повернуться, коли в Росії зміниться режим. Рано чи пізно", - зазначає Піонтковський.

Він вважає, що Росія і далі буде влаштовувати провокації, так як це є частиною гібридної війни.

При цьому, каже політолог, Україні не варто забувати і про внутрішніх ворогів.

"Я не можу зрозуміти, чому найлютіший ворог України, агент Путіна Медведчук, вважається у вас державним діячем, бере участь у переговорах і так далі. Тут дуже багато питань. Для мене буде зрозуміло, що Україна зрозуміла, з ким має справу, що вона знаходиться у стані війни, в той день, коли Медведчук буде арештований", - зазначив політолог.

Також читайте повний текст інтерв'ю Піонтковського "Апострофу": "Україна поверне Донбас не війною, а Путін почав торги - Андрій Піонтковський".