RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Успіх миротворців: у Меркель назвали нову умову для ослаблення санкцій проти Росії

У разі успіху миротворчої місії ООН на Донбасі, санкції проти Росії крок за кроком необхідно буде послаблювати.

Таку думку в інтерв'ю Magdeburger Volksstimme озвучив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель, пише УНІАН.

За запевненням Габріеля, він запропонував Путіну ідею введення миротворців ООН на Донбас ще півроку тому, але до теперішнього моменту російський президент відкидав її.

"Тепер він (Путін, - ред.) Погодився з цією пропозицією. Звичайно, ми не дійшли згоди за всіма пунктами, як місія« блакитних касок »ООН повинна виглядати. Але Росія зараз робить один великий крок нам назустріч. Ми повинні скористатися цією можливістю і сказати: давайте домовимося про те, як повинна виглядати місія ООН. І якщо таким чином вдасться досягти перемир'я, ми повинні почати послаблювати санкції проти Росії крок за кроком і надати Україні допомогу у відновленні Донбасу. Нам потрібен новий старт у політиці розрядки з Росією. Зараз росіяни відкрили двері, ми не можемо закрити її назад, а навпаки повинні постаратися продовжити їх відкривати", - упевнений Габріель.

Також глава зовнішньополітичного відомства Німеччини зазначив, що не вважає реалістичним те, що санкції проти Росії потрібно знімати тільки після повного виконання Мінських угод.

"Санкції були важливі, тому що ми не могли просто дивитися, як Росія насильно зрушує кордони. У той же час нереалістично вірити, що необхідно реалізувати повністю мінські мирні угоди, перш ніж санкції будуть зняті. Вони накопичувалися поступово, і також поступово їх слід знімати . І перший великий крок у скороченні санкцій ми повинні пов'язати з реальним перемир'ям. Таким чином росіяни побачать, що воно того варто", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", екс-генсек НАТО, радник президента України Андерс Фог Расмуссен висловився про пом'якшення санкцій проти Росії після введення на Донбас миротворців.