У Німеччині розповіли, якою буде політика нового уряду щодо "українського питання"

Новий німецький уряд не планує кардинальних змін політики по відношенню до України.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на представників політичних сил, які скоріш за все увійдуть до складу коаліції.

"Не думаю, що відносно України політика майбутнього уряду зміниться. Канцлер залишиться канцлером, як це є сьогодні. Її політика дуже чітка і я не бачу ніяких причин, чому їй не продовжувати цю політику", - повідомив радник канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Крістоф Хойсген.

Також він зазначив, що варто дочекатися переговорів про створення коаліції і нового уряду. Хойсген відзначив, що соціал-демократи вирішили не продовжувати співпрацю у складі коаліції, яка могла скластися "з математичної точки зору". Разом з тим співробітництво може відбутися з "Зеленими" і лібералами. При такому складі коаліції Хойсген не бачить серйозних змін у питаннях, що стосуються України. До того ж "Зелені" активно допомагають у проведенні реформ в Україні.

Таку ж думку озвучили представники ХДС і європарламентар Ельмар Брок.

"Не буде принципових змін. Меркель отримала мандат, вона буде продовжувати свою зовнішню політику", - говорить він.

Лідер "Зелених" Джем Оздемір зазначив, що перебуваючи в опозиції, партія підтримувала курс попереднього уряду у політиці щодо України. При цьому він вказав на неможливість військового вирішення конфлікту в Україні та запевнив, що санкції будуть зберігатися до тих пір, поки Росія не виконає зобов'язання.

Детальніше про те, що зміниться для України після німецьких виборів, читайте на "Апострофі": "Де Меркель і де цілісність України: що отримає Київ від нового Бундестагу".