Можуть прийти і забрати Закарпаття: Арестович розповів про реальну загрозу для України від Угорщини

Угорщина систематично реалізує політику, яка спрямована на розпалювання сепаратистських настроїв на Закарпатті, що змушує українську владу готуватися до можливого конфлікту з країною Європейського союзу і членом НАТО.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів блогер і військовий експерт Олексій Арестович.

Експерт зазначив, що невдоволення цілого ряду країн законом "Про освіту" є реакцією на українське "зростання над собою" і набуття Україною "геополітичної суб'єктності".

Арестович також упевнений, що Угорщина проводить цілеспрямовану і незалежну політику щодо Закарпаття, при цьому користуючись підтримкою Москви.

"Угорці починають роботу проти нас у ПАРЄ і в інших інститутах. Угорці заявляють, що пригальмують нашу асоціацію [з Євросоюзом]. Угорський міністр закордонних справ без дозволу приїжджає на Закарпаття і відмовляється зустрічатися з нашим міністром закордонних справ. І угорці оголошують на 13 число акцію про "самовизначення Закарпаття". І це на тлі того, як у нас опозиція розпочинає протести в центрі Києва. Що це таке? Це погоджена дія", - сказав Експерт.

Арестович також підкреслив, що військова стратегічна ситуація на Закарпатті нагадує кримську.

"Тут солодке Закарпаття. Це ж майже ексклав, як Крим. Нас із Закарпаттям з'єднує два перевали. А з боку Словаччини, Румунії та Угорщини у нього – красива рівнина. Приходь і забирай", - сказав Арестович.

Тому українській владі вже зараз необхідно опрацювати варіанти дій при можливій агресії Угорщини.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна залишився останній шанс в Україні, а загроза є не тільки з боку Росії – Олексій Арестович.