Нові санкції США проти Росії: військовий експерт оцінив ймовірність чергового загострення на Донбасі

Росія, у відповідь на нові санкції США, може піти на загострення на Донбасі, оскільки це дасть їй нові можливості на переговорах.

Про це розповів військовий експерт Олексій Арестович в матеріалі для "Апострофа".

"Як відреагує Росія на Донбасі? Думаю, що вона посилить агресію в якомусь сенсі. Росія грає складну гру - торгівля ж йде між Волкером і Сурковим - і ця гра передбачає різні методи, починаючи від послаблення під переговори, закінчуючи загостренням перед переговорами", - вважає він.

Арестович не вірить в успіх мирних переговорів Волкера і Суркова тому, що Росія використовує ситуацію на Донбасі як козир для переговорів із Заходом.

"Ситуація на Донбасі в принципі робить їх переговороспроможними, оскільки, якби вони не створювали конфлікти, з ними б ніхто не розмовляв. Чого з ними розмовляти - тут і так все ясно. І тут змушені торгуватися", - пояснив експерт.

Росія, чергуючи загострення і переговори, намагається посварити Україну, Німеччину, Францію і США, вважає Арестович.

"Ось німці хочуть Путіну мало не Нобелівську премію давати по факту згоди на переговори і миротворців, французи трохи стриманіші, американці - тим більше. І ми починаємо сваритися між собою - Київ, Берлін, Париж, Вашингтон. Це Путіну і треба, його кінцева мета - розбити коаліцію і працювати з кожним окремо, тому що Росія сильніша кожного окремо, крім США", - зазначив експерт.

Детальніше про ситуацію на Донбасі, переговорах Суркова з Волкером читайте в метеріалі Олексія Арестовича для "Апострофа" "Путін не піде з Донбасу, але американці готують Кремлю трагедію".