Відбирає у Путіна важливий інструмент тиску: в Україні розповіли, які пропозиції по Донбасу Волкер привіз до Києва

Представник Держдепу США Курт Волкер, який прибув в Україну, намагається натиснути на Верховну Раду щоб прискорити прийняття закону про реінтеграцію Донбасу, а також упевнитися, що Україна не зможе в майбутньому перейти на бік Росії.

Про це розповів військовий експерт Олексій Арестович в матеріалі для "Апострофа".

"Підозрюю, що він буде збирати фракції або передавати людям, які впливають на голосування в парламенті, що треба приймати закон про деокупацію (він же про реінтеграцію), що Рада повинна його проголосувати, і пояснить, що роблять американці. А вони роблять все дуже чітко - хочуть ввести миротворців, щоб втягнути сюди Європу побільше, а також створити ситуацію, коли Росія не може використовувати цей інструмент", - зазначив експерт.

Він також розповів про те, що в США досі не виключають, що Україна може перейти на бік Росії, що стане великою загрозою для американської та європейської безпеки.

"Страх Заходу в тому, що Росія переграє їх, і тоді мільйон російських силовиків об'єднаються з 400 тисячами українських силовиків, і до Ла-Маншу їх точно ніхто не зупинить. Це як страшний сон, якого вони бояться. А, з іншого боку, вони до сих пір не виключають такий варіант, тому особливо сильно нам не допомагають. Щоб через п'ять років Javelin, які вони нам поставлять, не полетіли в їхній бік", - зазначив Арестович.

Він вважає, що з метою недопущення такої ситуації, США намагаються "прочищати мізки українській еліті", а також ввести миротворців на Донбас так, щоб Росія не могла використовувати цей інструмент.

Детальніше про переговори Росії, України і США по Донбасу читайте в матеріалі Олексія Арестовича для "Апострофа" Путін не піде з Донбасу, але американці готують Кремлю трагедію.