RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У США розповіли, що заважає поставкам зброї Україні

США після остаточного прийняття Конгресом оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік зможуть розширити надання військової допомоги Україні, включаючи постачання озброєнь.

Про це йдеться в коментарі комітету Палати представників (нижня палата Конгресу) у справах збройних сил, який був наданий ТАСС.

Зазначається, що "США повинні продовжувати надавати Україні підтримку у сфері безпеки з метою дати їй можливість ефективніше захищати себе від безперервної російської агресії".

"Хоча зараз Сполучені Штати надають Україні вкрай важливу допомогу, доступні і інші варіанти по поліпшенню підготовки і оснащення українських військовослужбовців, кажуть у комітеті Конгресу. Також у відомстві нагадали, що в раніше прийнятому Палатою представників проекті оборонного бюджету передбачається "як фінансування, так і право для президента надати летальну допомогу Україні".

Однак, заявив представник апарат комітету, це не можна зробити на підставі тимчасових резолюцій, за яким зараз працюють держустанови США в умовах неприйнятого повноцінного федерального бюджету.

Раніше обидві палати Конгресу схвалили законопроект про виділення коштів міністерству оборони США на 2018 фінансовий рік, але версії Сенату і Палати представників відрізнялися одна від одної. На даний момент комітети у справах збройних сил обох палат займаються узгодженням цих документів.

Зокрема, Сенат включив поправка, згідно з якою Пентагону дозволяється виділити до 500 млн дол на військову допомогу для України. Мається на увазі зброя, техніка, підготовка українських військових і технічна підтримка. Також вперше дозволяється використовувати дані засоби для зміцнення ВМС України шляхом постачання морських мін та засобів прибережної оборони. Як і раніше, Пентагону дозволяється надати українській армії протитанкове озброєння.

Як повідомляв "Апостроф", в Конгресі заявили, що адміністрація президента США незабаром ухвалить рішення про надання Україні летальної зброї.