RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Шпигунський скандал: в Україні пояснили, хто і навіщо вирішив посварити її з Білоруссю

Рішення про загострення відносин Білорусі з Україною приймали не в Мінську, а в Москві.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив політолог Євген Магда.

"Я переконаний, що рішення про загострення відносин з Україною приймалося не в Мінську, а в Москві. Там вирішили на тлі ускладнення відносин України з Польщею та Угорщиною останнім часом створити ефект обложеної фортеці, нагадати, що з Україною складно вести справи", - зазначив політолог.

За його словами, таким чином РФ хоче підтягти міцніше до себе Білорусь, підтвердженням чого можна вважати відмову президента Білорусі Олександра Лукашенка брати участь в саміті "Східного партнерства. Замість Лукашенка Білорусь представлятиме глава МЗС Володимир Макей.

Також Магда виступив проти того, щоб забороняти українцям відвідувати Білорусь.

"Просто заборонити виїзд в Білорусь [всім громадянам України] – не вихід, хоча і справа Шаройкоа, і викрадення в серпні Павла Гриба підказують, що це логічний крок. Україна повинна продемонструвати Білорусі принцип взаємності, прийнятий у дипломатичних відносинах, і при необхідності переглянути відносини з нею в економічній сфері", - каже політолог.

Він вважає, що на даний момент Київ повинен спробувати дати зрозуміти Мінську, що він "втратив у відносинах з Україною, танцюючи під дудку Кремля".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Може бути дуже жорстко: чим Україна відповість на шпигунський скандал із Білоруссю".