RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Україна втратила кредит довіри: джерело розповіло про іміджеві втрати Порошенко на Заході

Президент України Петро Порошенко втратив довіру партнерів з Євросоюзу.

Про це "апостроф" розповіло джерело в дипломатичних колах в Брюсселі.

Минулого тижня з'явився доказ того, що заяви європейських лідерів і керівництва України різняться. Єврокомісія заявила про неготовність надати Україні транш (про що раніше також писав Апостроф) у розмірі 600 млн євро в рамках макрофінансової допомоги на загальну суму 1,8 млрд євро через невиконання ряду умов (скасування заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки електронних декларацій, закон про кредитну реєстрі НБУ і перевірка інформації про бенефіціарів компаній).

При цьому в той же день Порошенко послався на повідомлення ЄК і заявив про домовленість щодо надання Україні четвертого траншу в розмірі 1,8 млрд євро.

"У результаті зараз взагалі обговорюється ідея об'єднання фінансової допомоги для України і країн "Східного партнерства" із загальним "кошиком", з якого допомогу отримують й інші країни-партнери ЄС з країн Африки та інших регіонів", - розповідає співрозмовник "Апострофа".

За його словами, така ініціатива виникла через втрату Україною кредиту довіри, так як ніхто з партнерів в Євросоюзі вже не вірять Порошенку.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Хижак проти Чужого": що думає Захід про "війну" Порошенка та Саакашвілі.