RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Там не може бути багато патріотів: Тимчук вказав на небезпечний момент з поверненням Донбасу

На Донбасі на даний момент практично не залишилося людей, які співчувають Україні, але більшість є політично неактивною.

Про це "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"І хоч ми говоримо, що там багато патріотів, але, за нашими оцінками, там не може бути багато патріотів. Людей, які співчувають Україні і готових щось зробити в ім'я України, там ніяк не більше п'ятої частини. Для нас може зіграти позитивну роль тільки те, що основна частина населення цих територій, як і на будь-який інший території, - це "болото", тобто люди, які приймуть будь-яку владу, яка їм гарантує мінімальний соціальний рівень захисту, забезпечить робочі місця, дасть впевненість в завтрашньому дні і мирне небо над головою ", - розповідає нардеп.

При цьому він зазначає, що навіть після відновлення контролю над окупованою територією існує небезпека збереження напруженості аж до збройного протистояння.

"Але яка частина зі зброєю в руках буде протистояти поверненню України, враховуючи, наскільки цей регіон забитий зброєю, залишається великим питанням. Завдяки нашим правоохоронним органам, спецслужбам і так далі, ми зможемо утримати ситуацію після того, як Путін піде. Але питання, чи буде Росія далі фінансувати діяльність якихось підпільних груп і рухів? " - запитує Тимчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ми не розуміємо, з чим зіткнемося, якщо завтра Путін піде з Донбасу.