На Заході висловилися про наслідки майбутніх санкцій США проти оточення Путіна

Нові санкції США проти Росії не стануть наскільки потужними, щоб змінити політику РФ в питаннях Донбасу і Криму, але з часом можуть зробити російську сторону більш поступливою.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній посол Польщі в Україні (2005-2010), а нині координатор з питань України в Інституті східноєвропейських досліджень у Варшаві Яцек Ключковський.

"Мені здається, що вони готові триматися довго. Нові санкції навряд чи зможуть істотно вплинути на зміну позиції щодо України і окупованих територій, хоча можуть з часом деяким чином зробити російську сторону більш схильною до партнерської розмови", - зазначив дипломат.

При цьому Ключковський вважає, що у США і ЄС на даний момент немає єдиної санкційної політики щодо РФ.

"Звичайно, якщо ці американські санкції будуть втілені в життя, вони можуть нашкодити деяким європейським компаніям. Але зверніть увагу, що не нові санкції, а саме російська агресія проти України завдала найбільшої шкоди також і європейській економіці. Зі свого боку Росія ввела санкції відносно продовольчої продукції з ЄС. Тому головне - це не різниця між підходами США і ЄС, а врегулювання конфлікту", - повідав Яцек Ключковський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Закон по Донбасу не встановив мир в Україні - екс-посол Польщі.