RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Польщі зробили важливе зауваження щодо закону про деокупацію Донбасу

Закон про реінтеграцію Донбасу сам по собі не призведе до повернення окупованих територій під український контроль і не зможе створити умови для завершення конфлікту.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній посол Польщі в Україні (2005-2010), а нині координатор з питань України в Інституті східноєвропейських досліджень у Варшаві Яцек Ключковський.

"Але я вважаю, що цей документ - спроба врегулювання правового статусу і військових операцій, і взагалі відносин громадян України, які перебувають на окупованих територіях, і можливостей товарообігу ... Взагалі це врегулювання, на мою думку, не має відношення до мирного процесу, не перекриває можливості продовження роботи наглядової місії ОБСЄ або створення миротворчої місії ", - зазначив Ключковський.

На думку дипломата, в даному законі не передбачено механізму повернення окупованих територій і мирного врегулювання конфлікту.

"Мабуть, він переслідує інші цілі. Я хочу аналізувати цей закон з точки зору того, чи перешкоджає він відновленню мирного процесу на Сході України. На мою думку, ні. Хоча, звичайно, для пропагандистів це предмет галасу ..." - резюмував Ключковський .

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Закон по Донбасу не встановив мир в Україні - екс-посол Польщі.