RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Незважаючи на війну: на Заході пояснили, чому вирішили вкладати гроші в Донбас

Західні інвестори готові вкладатися в українські проекти незважаючи на всі ризики і складності, тому що зростання окремих галузей в Україні надає хороші перспективи для бізнесу.

Про це "Апострофу" розповів посол Канади в Україні Роман Ващук.

За його словами, канадські інвестори беруть участь в створенні спільного підприємства для підтримки енергонезалежності Луганської області, тому що енергетичні потреби цих районів, українські "зелені" тарифи створюють привабливий інвестиційний фон.

Також, на думку Ващука, корупція, законодавчі складності і військовий конфлікт не завадять раціональним інвесторам отримувати вигоду зі своїх вкладень.

Інвестор бачить, скажімо, що та сама сонячна енергетика України, сільське господарство чи ІТ-сфера – це сектори, які, незважаючи на всі політико-економічні складнощі, зростають в Україні на 10-20% і навіть 25% щорічно. І не бути в тих секторах України – значить втратити можливості. Тому потрібно бути розсудливим, варто мати гарних адвокатів, добре все вивчити", - говорить посол.

Також Ващук стверджує, що за допомогою місцевих партнерів вести бізнес західним інвесторам легше.

"Отже, мені здається, ще один фактор для потенційних інвесторів, який вбачаю, – це знайти українського партнера, котрий уже 5-10 років працює "по-білому", з прозорими рахунками, де можна все перевірити. Якщо інвестори знають, що цінні папери компанії котируються на одній з іноземних бірж, всі рахунки вже розміщено, тоді самі приїхали, подивилися, пересвідчилися – і готові вкладати кошти. Тут я вже бачу вчинки", - відзначає він.

Детальніше про інвестиції в українську економіку і про інші питання відносин із західними партнерами читайте в інтерв'ю посла Канади в Україні Романа Ващука "Апострофу": Йде багато переговорів про зброю для України, зрушення можуть бути в цьому році.