RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Захід сильніше Росії: з'явився свіжий прогноз щодо масштабної війни в Європі

Ймовірність початку загальноєвропейської війни між Росією і країнами НАТО на даний момент низька, але не нульова.

Про це "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Якщо говорити про загальноєвропейську війну, то в найближчий рік вона, швидше за все, не почнеться. Але не можна сказати, що ймовірність дорівнює нулю. Все може початися з будь-якого інциденту. Скажімо, в небі над балтійськими країнами зіткнуться російський і американський літаки. Вони ж там постійно літають поруч. І може початися криза. І тоді почнеться виконання планів розгортання і перекидання сил", - зазначив експерт.

За його словами, жодна з сторін насправді не хоче доводити ситуацію до масштабної війни, але хтось "може оступитися" і запустити незворотний процес.

"Наприклад, обидві сторони перекидають сили, причому Росія робить це швидше за географічними ознаками. Але Захід потенційно сильніше Росії: чисельність населення, ВВП, з військовим потенціалом НАТО і союзники), з економіки, фінансів та ресурсів взагалі. Все це створює потенційно нестійку ситуацію, яка може призвести до війни", – розповів Фельгенгауер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремлі бояться ударів по Москві і Петербургу: з чого може початися велика війна в Європі.