RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Корисний Путіну: в Росії розповіли, чи змінить Трамп політику США щодо України

Президент США Дональд Трамп може допомагати Кремлю в деяких деталях американської політики, однак загальний вектор ставлення до Росії і Україні він змінити не здатний.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

"Трамп може бути чимось корисним Путіну в якихось дрібницях. Але в принципі він не може повернути вектор ставлення до Кремля. Ось чудовий приклад - 29 січня після таємничого візиту трьох вищих чекістів із РФ йому вдалося всю фінансову інформацію доповіді Мінфіну США (про росіян, які можуть потрапити під санкції, - "Апостроф"), яка повинна була бути оприлюднена, перевести в секретну частину. Але 6 квітня були заморожені активи 24-х товаришів Путіна (російських олігархів і чиновників, - "Апостроф"), 5 з яких є його найближчими соратниками, в тому числі зять, що є формальним власником "Сургутнефтегаза", яким володіє Путін. Наступним кроком буде конфіскація цих активів. І ця політика триватиме. Так, вона може гальмуватися, якось пом'якшуватися Трампом, але вектор не буде змінений", - стверджує експерт.

Крім того, за словами Піонтковського, справами України продовжують займатися ті ж люди: з боку США - спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер, а з боку Росії - Владислав Сурков, тому чекати особливих змін в переговорах між Москвою і Вашингтоном не варто.

"На українському напрямі, як я вже говорив, справами давно займається Волкер. А сьогодні (розмова відбулася 14 червня, - "Апостроф") відбулася ще одна подія - Путін знову призначив Суркова головним переговірником щодо України. Це демонстративний жест того, що він не піде ні на які поступки. А Волкер, найімовірніше, не розмовлятиме з Сурковим, оскільки прекрасно його зрозумів, провівши кілька зустрічей. Він знає, що Сурков - військовий злочинець. Є ж записи телефонних розмов і електронне листування Суркова під час так званої "русской весны", де він особисто організовував заворушення і захоплення державних об'єктів. Так що Трамп Трампом, а американська політика не змінюється", - підсумував політолог.

Нагадаємо, докладніше про роль Дональда Трампа в російсько-американських відносинах і перспективах України читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Андрієм Піонтковським: Є спосіб примусити Путіна до миру, він розуміє, чим загрожує велика війна з Україною.