В оточенні Путіна розуміють ризики: з'явився прогноз по новому наступу Росії на Україну

Кремль навряд чи зважиться на масштабний наступ в Україні, оскільки реакція Заходу на військову ескалацію буде дуже жорсткою.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

За його словами, концентрацією сил в Азовському морі і перекиданням військ до кордонів України президент РФ Володимир Путін демонструє можливість нападу, однак навряд чи її реалізує.

"Він показує таку можливість, лякаючи Україну. Але я не думаю, що він на це піде. Сподіваюся, що він прекрасно розуміє, в усякому разі його оточення розуміє, що реакція Заходу буде дуже жорсткою на будь-яку подальшу військову ескалацію... Я не поділяю ті прогнози, в яких йдеться про те, що щойно завершиться чемпіонат світу, Путін одразу полізе на Україну. Ні, не полізе", - говорить Піонтковський.

Експерт вважає, що якщо Росія і буде здійснювати провокації, то швидше до президентських або парламентських виборів в Україні.

"На носі президентська передвиборча кампанія в Україні, потім і парламентська. І якщо Москва плануватиме якісь провокації, вони будуть пов'язані з передвиборчим періодом", - стверджує він.

Детальніше про плани Кремля читайте в інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу": Є спосіб примусити Путіна до миру, він розуміє, чим загрожує велика війна з Україною.