RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Мова йде про великі гроші: названа мета Росії з її провокаціями в Азовському морі

Агресія Росії в Азовському морі націлена на створення ще однієї зони напруженості на кордоні України і блокування українських портів Бердянська і Маріуполя, що спровокує великі бюджетні втрати.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Вони розтягують наші сили, це їх завдання. Їм також потрібно заблокувати наші морські порти – Бердянськ і Маріуполь. Останній – це великий шматок нашого експорту, починаючи з металу і закінчуючи зерновими. Мова йде про великі гроші: в 2014 році, за російськими оцінками, на елеваторах навколо Маріуполя лежало зернових на 1,9 мільярдів доларів", - зазначив експерт.

На даний момент діє договір, який визначає Азовське море як внутрішнє море України та Росії. Розірвання договору могло б привернути увагу до проблеми судноплавства в регіоні.

"Там проходить дійсно багато іноземних судів. Тоді під тиском міжнародного співтовариства ми могли б сідати за стіл переговорів, тиснути на Росію і якось вирішувати цю проблему. Було б дуже непогано денонсувати цей договір і таким чином привернути увагу до проблеми Азовського моря", - вважає Арестович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія оточує Україну військами, нас беруть в щільний мішок - Олексій Арестович.