RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Чим нова морська техніка допоможе воювати з Росією: військовий експерт назвав головні переваги та недоліки

Поповнення Військово-морських сил України катерами типу "Кентавр" є позитивом, однак потенціал флоту варто посилювати іншими заходами.

Про це "Апострофу" розповів директор Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, концепцію українського флоту необхідно вибудовувати з урахуванням реальних загроз, наприклад, більш потужних кораблів, які є на оснащенні РФ.

"Сьогодні, попри особливу увагу командування ВМС до цих малих броньованих катерів, треба робити ставку на посилення ракетного компоненту оснащення Військово-морських сил — ці заходи уже здійснюються. Інтегральне поєднання цих зусиль справді може створити умови, коли ми зможемо протистояти військовому потенціалу Росії. Але, при всій важливості цих маленьких кроків з катерами, я б не переоцінював їхнє військове значення в акваторіях і Чорного, і Азовського морів", - зазначає Згурець.

Крім того, експерт вважає, що російські катери можна знищувати і без відповідних українських суден.

"Російські десантні катери можна знищувати з суходолу, тому стратегія захисту може будуватися і без використання малих броньованих ракетних катерів. А катери типу "Кентавр" воювати з десантними й іншими кораблями ворога не будуть, тому що їхнє призначення полягає в забезпеченні рейдових дій недалеко від суходолу, висадці десантної чи іншої групи", - підкреслює він.

Детальніше про нову українську техніку і погрози з боку російського флоту читайте матеріал "Апострофа": "Кентаври" не допоможуть: чим Україні топити бойові кораблі РФ.