RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Чи стане Крим розмінною монетою? В Україні озвучили прогноз по зустрічі Путіна з Трампом

Крим не стане предметом торгу на запланованій зустрічі лідерів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа, а якщо якісь домовленості по Україні і будуть укладені, то громадськість зможе про них дізнатися тільки через деякий час.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політолог Андрій Бузаров.

На його думку, варіант, в якому Крим стане "розмінною монетою" в переговорах Путіна і Трампа абсолютно виключений.

"Я виключаю цей варіант. Трамп завжди дуже майстерно робить заяви, недомовляючи певні речі. Якщо ми вивчаємо позицію США на міжнародній арені, ми знаємо, що коли американці роблять якісь заяви щодо України, то вони завжди прив'язують це до виконання Мінських угод, деокупації Криму тощо. І коли Трамп говорить про повернення Росії до "великої вісімки", коли преса говорить про якісь розмінні монети, я думаю, треба все це обговорювати в контексті дій Росії на Донбасі й у Криму. Це логічно. Не думаю, що США змінять свою позицію з цього питання", - відзначає експерт.

Крім того, з питання Донбасу президенти також навряд чи досягнуть якихось домовленостей, а якщо вони і будуть, то не в письмовій формі, оскільки на публічні поступки, принаймні поки, ніхто не піде.

"Так, Трамп, напевно, хотів би повернути Росію в "велику вісімку", але він знає, що це зробити неможливо без взаємних поступок, які Росія зараз явно не готова робити. І я не бачу тенденції до того, що Росія готова зробити якусь поступку щодо Донбасу. Можливо, готова, але ми про це не знаємо. Найголовніший висновок, на мій погляд, який ми повинні зробити напередодні зустрічі Трампа і Путіна, що якщо і будуть якісь домовленості, то вони не будуть офіційно оприлюднені. Ми про них дізнаємося за 3-6 місяців. Тому що якщо зараз і будуть якісь домовленості щодо України, то не зрозуміють ні Трампа, ні Путіна у них в країнах", - говорить політолог.

Детальніше про зустріч президентів США і Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Путін і Трамп будуть довго обговорювати Україну, на те є дві причини - політолог.