RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Маккейн зробив різку заяву з приводу зустрічі Трампа з Путіним

Президент США Дональд Трамп повинен бути готовий до протистояння з президентом РФ Володимиром Путіним з позиції сили, інакше зустріч з ним краще скасувати.

Про це заявив американський сенатор-республіканець Джон Маккейн, передає "Голос Америки".

"Президент Трамп повинен бути готовий протистояти Путіну з позиції сили і показати, що він заплатить високу ціну за продовження агресії проти США і світових демократій. Якщо президент Трамп не готовий притягнути Путіна до відповідальності, саміт в Гельсінкі потрібно скасувати", - сказав він після того , як міністерство юстиції США висунуло офіційні звинувачення проти 12 росіян за втручання в президентські вибори 2016 року.

Маккейн також високо оцінив роботу американських розвідників і правоохоронців, яким вдалося зібрати потужну доказову базу перед проголошенням цих звинувачень.

"Сьогоднішні звинувачення є результатом важкої роботи американських правоохоронних органів і розвідників, які присвячують своє життя притягненню до правосуддя тих, хто хоче нам нашкодити. Ці звинувачення доповнюють доказову базу існування розвиненого плану Володимира Путіна з нападу на вибори 2016 року, спрямованого на те, щоб посіяти хаос і розбрат між виборцями в США і зруйнувати віру в нашу демократію", - йдеться в заяві.

Крім того, Маккейн підкреслив, що адміністрація президента США і Конгрес вживають недостатніх дій в сфері кіберзахисту систем голосування і стримування дестабілізації.

Нагадаємо, докладніше про заплановану зустріч Трампа і Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": Перш ніж увійти в кімнату з Путіним, Трампу потрібно зробити одну річ - екс-посол США.