RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

З лопатами і шампанським: з'явилося відео зустрічі в Пхеньяні лідерів Північної і Південної Кореї

У вівторок, 18 вересня, в столицю КНДР Пхеньян з триденним візитом прибув президент Південної Кореї Мун Чже Ін. В аеропорту його зустрів глава КНДР Кім Чен Ин і почесний оркестр.

Також з ними прибули і їх дружини, про це повідомляє Reuters.

Як видно з відео, лідери держав тепло зустріли один одного, обнявшись біля трапу. Більш стримано привіталися дружини політиків - вони з посмішкою потиснули руки.

Подивитися на зустріч лідерів Кореї прийшли численні жителі північнокорейської столиці в святковому вбранні з прапорцями КНДР, які символізують об'єднання Корейського півострова.

Далі лідери КНДР і Південної Кореї на одній машині відправилися до резиденції для почесних гостей "Пекхвавон". Там глави двох держав проведуть переговори на тему денуклеаризації Північної Кореї.

Даний візит південнокорейського лідера в Північну Корею став першим за останні 11 років. У жовтні 2007 року КНДР відвідав колишній президент Но Мун Хен.

Як повідомляє "Апостроф", раніше лідер Північної Кореї Ким Чен Ын зник з очей публіки. По всієї видимості, причиною цього стало відсутність успішних результатів у переговорах про денуклеаризацію Корейського полуострова з Вашингтоном.