Рада схвалила зміни до Конституції по НАТО і ЄС

Верховна Рада підтримала президентський законопроект про внесення змін до Конституції по євроінтеграційним прагненням України.

Про це повідомляє "Сьогодні".

"Внесення змін сприятиме реалізації європейського та євроатлантичного вибору України, посилення національної безпеки, забезпечення територіальної цілісності. Зміни до Конституції закріплять досягнення Революції Гідності", – сказав доповідач з цього законопроекту представник президента в парламенті Ірина Луценко.

У свою чергу голова комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич додав, що зараз не відбувається розгляд законопроекту по суті.

"Зараз ми на етапі розгляду питання про включення до порядку денного і направлення до Конституційного суду. ...Комітет вважає, що доцільно направити законопроект № 9037 до КС для отримання висновку і одночасно внести документ до порядку денного 9-ої сесії ВР. ... Ухвалення цього документа не вимагає проведення референдуму", – сказав він.

Інші профільні комітети – з питань нацбезпеки, з питань боротьби з корупцією, з питань євроінтеграції, з питань закордонних справ – прийняли аналогічні рішення.

Народні депутати 321 голосом погодилися відправити документ до Конституційного суду для отримання висновку на внесення змін до Конституції.

Зазначимо, згідно з процедурою, КСУ повинен дати свій висновок щодо законопроекту і повернути його до парламенту. Остаточне голосування за законопроектром відбуватиметься вже на наступній сесії Верховної Ради (весна-літо 2019 го). Депутатам для цього потрібно буде конституційна кількість голосів – не менше 300.

Нагадаємо, докладніше про нові зміни до Конституції читайте в матеріалі "Апострофа": Ігри з Конституцією: українська влада перетворює шлях у Європу в "науковий комунізм".