RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Порошенко подякував Путіну за об'єднання українців: відео

Президент Петро Порошенко "подякував" президенту РФ Володимиру Путіну за те, що той зробив Україну більш європейською.

Про це він заявив в інтерв'ю на телеканалі CNN.

Відповідаючи на репліку ведучого про те, що, на думку колумніста Washington Post, результатом агресії Путіна проти України стало об'єднання українців, Порошенко сказав, що може тільки підтвердити цю тезу.

"У 2013 році трансатлантичну інтеграцію України, вступ до НАТО підтримувало 16% українців. Зараз це більше 54%. Хто зробив це? Путін. У 2013 році європейську інтеграцію України, вступ до ЄС підтримувало 33% українців. Зараз 74%. Хто це зробив ? Путін ", - підкреслив президент.

"Тому спасибі, пане Путін, за те, що зробили мою країну набагато більш європейською і набагато більш готовою захищати європейські цінності і трансатлантичні цінності. І ми абсолютно впевнені, що ми не повернемося в Російську імперію", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відзначився іронічним висловлюванням на адресу президента України Петро Порошенко, який помилково зайшов у кімнату, де він перебував, на Генасамблеї ООН і сам став мішенню для жартів.