RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Розв'язати ситуацію на Донбасі можна тільки в чотирибічному форматі - Гриценко

Розв'язати ситуацію з окупованих Донбасом можна тільки в форматі чотиристоронніх переговорів, учасниками яких стануть Україна, США, представники Європейського Союзу і Росія.

Про це в ефірі каналу "Наш" сказав Анатолій Гриценко.

"Ми всі розуміємо, що якщо хтось скаже, що вирішить це питання завтра, то це неправда. Ми розуміємо, наскільки ситуація складна. Яким чином будемо шукати рішення? Формат буде чотиристоронній. Якщо хтось вважає, що можна поїхати до Путіна і домовитися, ілюзій немає. Чи не буде такого ", - сказав він.

Гриценко вважає, що на двосторонній основі слабея країна може домовлятися з сильним агресором лише про умови капітуляції.

"Україна не буде здаватися і буде досягати гідних умов. Тому треба чотиристоронній формат, де повинні бути США і Європа. Склад можна обговорювати. Або це будуть і далі Німеччина і Франція, або офіційні представники ЄС плюс Великобританія як підписант Будапештського меморандуму", - говорить політик.

На його думку, тільки за участю двох потужних гравців - США та ЄС, які будуть фіксувати все, про що домовилися, і мають можливість впливати, є надія на вирішення конфлікту в найближчі кілька років.

Нагадаємо, раніше Анатолій Гриценко розповів про свою участь в міжнародній групі з врегулювання питань Донбасу і Криму.