RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Польщі розповіли, як на пару з Україною влаштували Кремлю розчаровану міну

Рішення Конституційного суду Польщі по скандальному законі про Інститут національної пам'яті відкриває шлях для поліпшення відносин з Україною і, разом з цим, псує настрій в Кремлі.

Про це "Апострофу" розповів польський журналіст Вєслав Романовський.

За його словами, відповідне рішення суду є хорошим першим кроком в новому році, однак він не повинний бути єдиним.

"Тепер час для наступних кроків: відбудування українських пам'ятників у Польщі, розблокування ексгумації польських могил в Україні та визначення спільної політики щодо волинського злочину. Це надзвичайно важливе завдання. Ми повинні разом зробити все можливе, щоб суперечка про минуле не затуляла перспективу сильного європейського польсько-українського альянсу. Історична політика повинна зійти з першого місця політичного порядку денного Польщі та України. Треба наполегливо над цим працювати", - зазначив Романовський.

Крім того, журналіст наголосив, що всі ці рішення повинні бути прийняті якомога швидше, до початку виборчого циклу в Польщі.

"У травні відбудуться вибори до Європейського парламенту, а восени — вибори до Сейму та Сенату в Польщі. Останні виборчі кампанії в Польщі погано вплинули на польську зовнішню політику, включно з відносинами з Україною. Якби можна було "зняти" історичну політику з політичного порядку денного до наступних виборів у Польщі, це було б справжнім мистецтвом, не кажучи вже про розчаровані міни в районі Червоної площі", - резюмував публіцист.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Новий етап для України: як можуть змінитися відносини з важливим сусідом.