RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Політолог підтримав заяву Ляшка про неприпустимість повернення Росії до складу РЄ

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Турб'єрном Ягландом, висловивши жорстку позицію України щодо неприпустимості повернення Росії до складу РЄ в обмін на гроші.

Політолог Володимир Цибулько на своїй сторінці в Facebook висловив надію, що Рада Європи винесе справедливе і принципово важливе для України рішення, знявши з європейського порядку денного питання про повернення російської делегації в ПАРЄ.

Експерт підтримав вимогу Ляшка, озвучену під час особистої зустрічі з Турбьерном Ягландом, не змінювати стратегічні принципи ПАРЄ на гроші країни-агресора, яка грубо зневажає європейські догми демократії і прав людини, проводячи по відношенню до України політику прямої економічної, інформаційної та військової агресії.

«Ми маємо чудовий приклад з боку української делегації в ПАРЄ. Консолідована позиція завжди дає результат. Коментар Ляшка підтверджує цю тезу», - написав Цибулько.

Коментуючи на телеканалі «Україна» ситуацію в ПАРЄ щодо українського питання, Ляшко підкреслив, що за кілька років після виключення російської делегації, РФ не виконала жодної резолюції ПАРЄ. З цієї причини, жодних юридичних і моральних підстав для відновлення прав Росії в складі Ради Європи немає.

«70 років тому Рада Європи створювався на принципах верховенства права, поваги до прав людини і демократії. Росія грубо порушує ці принципи. Тому, якщо Рада Європи має намір обміняти принципи на гроші, то вони закінчать так само погано, як Ліга націй на початку ХХ століття, яка потикала агресору, і її бездіяльність призвела до початку Другої світової вони, в якій 10 мільйонів українців заплатили своїми життями, щоб зупинити фашизм», - заявив Ляшко.