RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Путін може "вбити" Україну за 10 днів: з'явився страхітливий прогноз

У зоні дії стратегічного угруповання російських військ знаходиться частина України, де зосереджено дві третини економічного потенціалу країни і більшість важливих оборонних підприємств.

Про це в своїй статті для ZN.ua пише Дмитро Менделєєв.

За словами автора, навіть при реалізації найбільш м'якого військового сценарію протягом 7-10 днів економіка країни може втратити можливість забезпечення потреб Збройних сил для відбиття агресії.

Також він зазначає, що сценарії протидії агресії повинні бути прописані в плані оборони України, якого, на жаль, на сьогоднішній день не існує.

"Не знаю, чи непокоїть президента швидкість мислення і здатність взагалі мислити його підлеглих, які чекали майже п'ять років введення воєнного стану для того, щоб в кінці листопада минулого року нарешті сформулювати доручення Кабінету міністрів внести до Верховної Ради проект закону про законодавче закріплення поняття "план оборони України", - підкреслює експерт.

Нагадаємо, докладніше про плани Кремля в Україні читайте в інтерв'ю "Апострофа" з британським журналістом Едвардом Лукасом: Перед виборами в Україні Росія вдарить по всім "фронтам".