RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Путін планує створення нової форми імперії: названі терміни і можливі "жертви"

Російський лідер Володимир Путін планує до 2030 року створити "нову імперію", частиною якої стануть Україна і Білорусь.

Про це повідомив "Апострофу" військовий експерт Олексій Арестович.

"Його (Путіна, - ред.) головною метою є відновлення Радянського Союзу і перемога в так званій холодній війні, руйнування системи колективної безпеки в Європі, крах НАТО, якщо не де-юре, то де-факто, і Євросоюзу, і гра один на один з країнами Євросоюзу, а з кожною окремо Росія, звичайно, сильна", - переконаний експерт.

За його словами, Путін нікуди не поспішає в своїх імперських планах.

"А куди йому поспішати? Це стратегічні цілі. Операція розрахована до 2032-2035 року. Такі справи не робляться швидко", - підкреслив Арестович.

Експерт вважає, що Путін має намір створити "нову імперію", частиною якої будуть Україна і Білорусь.

"Я думаю, що нова форма імперії. Вони знайдуть якийсь спосіб реконструювати зовнішню політику, переінакшити внутрішню політику - Росія, Білорусь, Україна, або її частина, можливо, Вірменія, Молдова, північ Казахстану. У будь-якому випадку, Україна і Білорусь точно повинні бути зібрані в цій новій державі", - переконаний він.

"Вони нормальні планувальники. До приходу Путіна до влади, скільки розвалювалася ситуація? - З 1991 по 1999 роки, тобто 8 років. Для того щоб це відновити, потрібно мінімум множити на два. Остаточно вони вирішили це робити в 2007 році: після Майдану почали планувати, півтора-два роки пішло на планування, в 2007 році Путін вимовляє "мюнхенську" промову, і виходять з Договору щодо обмеження озброєння в Європі. 2007 + 16 = 2023 рік. Але, враховуючи, що з початком цих всіх операцій на них покладають санкції, починається протидія, то треба множити ще мінімум на півтора. Виходить - 2032-2035 роки", - підсумував Арестович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Повноцінна війна з Росією почнеться через пару років - Олексій Арестович.