RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Олігарх Путіна поскаржився на американські санкції

Російський олігарх Віктор Вексельберг стверджує, що не мав відношення ні до анексії Криму, ні до втручання у вибори американського президента.

Про це він розповів в інтерв'ю Financial Times.

Вексельберг розповів журналістам, що все своє життя намагався бути "людиною світу" і перевіз в США свою сім'ю. Тепер через санкції він не може бачитися зі своєю дочкою і внуком, що проживають в США.

"Я росіянин. Я багатий. І так, я знайомий з Путіним. У наш час цього достатньо (щоб потрапити під санкції - ред.)", - поскаржився Вексельберг.

Таку ситуацію він вважає для себе "повною життєвою кризою".

"Це не про гроші, які не про бізнес. Це особисте ... Для мене весь світ був про можливості. А тепер що?" - нарікає Вексельберг.

Він визнав, що зустрічався з Путіним, але багато хто робив це частіше і у них було більше питань для обговорення.

"(Управління США з контролю за іноземними активами - ред.) хоче створити проблеми для Росії, але замість цього вони створюють проблеми для міжнародних компаній і країн", - запевнив олігарх.

Коментуючи присутність на інавгурації Дональда Трампа в 2017 році, Вексельберг заявив, що відвідав захід з інтересу до нового президента.

У квітні 2018 року США ввели санкції відносно російських олігархів з близького оточення президента РФ Володимира Путіна. Серед них - Олег Дерипаска, Кирило Шамалов, Віктор Вексельберг, а також Ігор Ротенберг. Їх рахунки в США заморожені, а американським громадянам і компаніям заборонено вести з ними бізнес.

Причиною такого кроку було названо участь російського уряду "в ряді ворожих дій по всьому світу", зокрема - війні в Україні та Сирії.