RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Небезпечна не тільки Росія: названо країни, які проводять м'яку експансію в Україні

Країни-сусіди України на західному кордоні офіційно не планують експансію, проте деякі з них застосовують методи "м'якої" політики в цьому напрямку

Про це заявив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж, передають "Факти".

За словами Маломужа, в радикальних політичних колах деяких країн Східної Європи, які межують з Україною, декларуються територіальні претензії, а державні інституції цьому почасти сприяють.

"Не тільки видачею паспортів - також підтримкою молоді, розвитком шкіл, національного бізнесу на нашій території, наданням медичних послуг... Угорці це роблять. Румуни - особливо в Чернівецькій області, в Закарпатті, частково в Одеській області. А на Галичині видають карти поляка... Цей процес має м'який характер, це не відкрита експансія. Працюють і тіньові методи інтеграції, наприклад контрабанда", - зазначив генерал.

Маломуж вважає, що консолідоване суспільство не дозволить навіть великим країнам зазіхати на територіальну цілісність України, проте українці зараз роз'єднані, на чому грають іноземні спецслужби і політичні сили інших країн. Особливо це стосується регіонів, які перейшли до України після Другої світової війни.

"І, зрозуміло, Російська Федерація. Свого часу, до речі, поставало питання про Крим не тільки з боку Росії, але і з боку Туреччини", - додав Микола Маломуж.

Нагадаємо, докладніше про загрози для України читайте в коментарі Миколи Маломужа "Апострофу": Пастка для Зеленського: які умови Путін ставить новому президенту України.